Ana Sayfa / Antalya Küresünniler Derneği / Antalya Konyaaltı Belediye Meclis Üyesi Küresünni Nazife Meral Demirtaş
Antalya Konyaaltı Belediye Meclis Üyesi Küresünni Nazife Meral Demirtaş

Antalya Konyaaltı Belediye Meclis Üyesi Küresünni Nazife Meral Demirtaş

VANTALYA NAZİFE ABLAYI KONUŞUYOR
….Van İskele doğumlu,  Küresünni boyuna mensup İbrahim Meral’ın kızı Nazife Meral Demirtaş bir kadın olarak farklı kültürlerin kardeşçe bir arada olduğu Van gibi kültür zenginliği olan memlekette doğup büyümenin avantajı ile Antalya’da yabancılık çekmediğini söyledi….

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Konyaaltı Belediye Meclis Üyesi Vanlı Nazife Meral Demirtaş başarılı belediye çalışmaları, tutarlı siyasi çizgisiyle Vanlılar ile Antalyalılar arasında kardeşlik köprüsü kurdu.

Antalya’ da yaşayan Vanlıların iş, siyaset, sosyal ve kültürel alanlarında gösterdikleri başarılar takdir topluyor. Emekli öğretmen Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Konyaaltı Belediye Meclis Üyesi Nazife Meral Demirtaş başarılı belediye çalışmaları, siyasette ilkeli, saygın çizgisi, vatandaşlarla olan yakın diyaloğuyla Vanlılar ve Antalyalılar arasında büyük sevgi ve saygı görüyor.

Van İskele doğumlu,  Küresünni boyuna mensup İbrahim Meral’ın kızı Nazife Meral Demirtaş bir kadın olarak farklı kültürlerin kardeşçe bir arada olduğu Van gibi kültür zenginliği olan memlekette doğup büyümenin avantajı ile Antalya’da yabancılık çekmediğini söyledi.

“41 yıllık evli 2 çocuk, 2 torun sahibiyim”

Başarı hikâyesini Vansesi’ne anlatan Demirtaş, ” Ban Vanlıyım. 7 kardeşli kalabalık bir ailede büyüdüm. Kardeşim Prof. İsmail Meral (100. Yıl Üniversitesi) Depremden sonra İstanbul’a gitti.), amcaoğlum dahiliye uzmanı Cezmi Meral’dir. Vangölü İlkokulu, Van Kız İlköğretmen okulunda okudum. Daha sonraki yıllarda Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Ön lisans bölümünü bitirdim. Öğretmenlikte ilk görev yerim Manavgat Taşkeği köyüdür.  Öğretmen eşim Cemal Demirtaş’la burada tanışıp evlendik. 41 yıllık evli 2 çocuk, 2 torun sahibiyim. Kızım Orman mühendisi, oğlum avukattır. 1998 yılında emekli oldum. Kendi dünya görüşüme yakın bulduğum Cumhuriyet Halk Partisi’ne kayıt oldum. 2 dönem Konyaaltı Belde Yöneticiliği, bir dönem İl yöneticiliği yaptım. Partide eğitim sekreterliği ve sekreterlik görevlerinde bulundum. Siyasette ilkeli, tutarlı, ahlaklı olmak vazgeçilmezimizdir” dedi.

“Şehrimiz, insanımız için çalışıyoruz”

Aydınlanma döneminin Cumhuriyet okullarında okuduğunu, bununla da gurur duyduğunu söyleyen Nazife Meral Demirtaş, “Bütün seçimlerde sandığa giderek seçme hakkımı kullandım. 2014 yılında Atatürk’ün kadınlara tanıdığı seçilme hakkımı kullanarak 2014 yılında kentimize daha iyi hizmet edebilmek için belediye meclis üyeliğine aday oldum. Seçimlerde aynı şehirde beraber yaşadığımız belediye başkanımız Muhittin Böcek başkanımla seçimi kazanarak kontenjandan meclis üyesi oldum. Şuanda Konyaltı Belediyesi turizm altyapı komisyonu ve belediye encümeniyim. Diğer arkadaşlarımızla omuz omuza vererek şehrimiz, insanımız için çalışıyoruz. Halk bize hizmet yapmak üzere yetki verdi. Bunun bilincindeyim” diye konuştu.

“Türk kadınları haklarını, başarılarını Atatürk’e borçludur”

Atatürk’ün Türk kadınına sosyal ve siyasi hayatta bütün milletlerin kadınlarının üstünde değer ve yer verdiğini kaydeden Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü: ” Kadın olarak ülkemizde Türk kadının Atatürk’e bir borcu olduğunu düşünen ve bunun için mücadele veren Cumhuriyet kadınıyım. Çünkü Avrupa ülkelerinden önce 1934’de biz Türk kadınlarına sosyal ve siyasi hayatta bütün milletlerin üstünde yer vermiştir. Türk kadını evdeki uygar yerini muhtarlık seçimlerinde, iş hayatında, milletvekilliği seçimlerinde taçlandırmıştır. Uygar dediğimiz ülkelerin birçoğunda kadınlardan esirgenen haklar Türk kadınına daha önce bir hak olarak sunulmuştur. Avrupa kadınları bizim sahip olduğumuz haklara yıllar sonra büyük çabalar sonunda kavuşabilmişlerdir. Onun için Türk kadınları haklarını, başarılarını Atatürk’e borçludur.  Kadının olmadığı yerde demokrasi olmaz. Kadınsız devrim de olmaz. Kadın anadır, anaçtır. Kadın bulunduğu yeri değiştirir, güzelleştirir. Siyasette, ticarette, sanatta özetle hayatın her alanında kadın olmalıdır. Kadınların olduğu yerde barış, kardeşlik, huzur vardır.”

“Vanlı kadınlarımız var”

Antalya Cumhuriyet Kadınları Derneği kurucularından olduğunu belirten Vanlı Demirtaş,  “Siyasi, kadın hakları çalışmalarının yanında sosyal çalışmalarda da bulunuyorum. Dernek olarak Doğu Güneydoğu illerimize Genelkurmay işbirliği ile Kepez bölgesi toplum merkezlerinden, ihtiyaç talebi karşısında kadınların aydınlatılması konusunda doktor ve avukat götürülmesini sağladık. Nikahsız 50 çifte nikah kıydırdık.  Kimliği olmayan çocuklara kimlik çıkardık. Yabancı madde kullanan çocuklarımızın kurtulması için emniyetle işbirliği yaparak proje geliştirdik. Kadınların sorunlarıyla ilgili farklı çalışmalar yürütüyoruz. Antalya’da STK’larda, siyasi alanda başarılı çalışmalar yapan değerli Vanlı kadınlarımız var.” ifadesinde bulundu.

“Van varsa biz varız”

Vanlı bir kadın olarak Antalya’da yabancılık çekmediğini, başarılı işlere imza attığını kaydeden Demirtaş,   Bir kadın olarak farklı kültürlerin kardeşçe bir arada harmanlandığı Van gibi kültür zenginliğine sahip topraklarda doğup büyümenin avantajı ile Antalya’da hiç yabancılık çekmedim. Van’ımızın zengin kültürünü Antalya’ya taşımaya, tanıtmaya çalıştım.  Van Antalya sevgisi yakınlığı her dönem çok güçlü olmuştur. Öyle ki iki kardeş turizm şehrimizin isimleri Vanlılar tarafından bir araya getirilerek VanTalya olarak tanımlanıyor. Bu gönül birliği, güzellik kardeşliğin simgesidir.  Neticede Antalya’da Van’da ülkemizin diğer illeri de bizimdir.  Antalya’da yaşayan Vanlı hemşehrilerimiz ile Antalyalılar arasında örnek olacak güçlü kardeşlik, dostluk bağımız var.  Vanlı siyasetçi kadın olarak Antalya’da etnik kimliği, dini, dili ne olursa olsun bütün yurttaşlarımızı kucaklıyoruz.  Sağ olsunlar onlarda bizleri seviyor, destekliyorlar.   Vanlı hemşehrilerimizle burada çok iyi bir dayanışma içindeyim. Sorunu olan hemşehrilerimize imkânlarımız ölçüsünde yardımcı olmaya çalışıyorum. Çocukluğum, gençliğim Van’da çok güzel ortamda geçti. İskele’yi, Edremit’i, Mollakasım ‘ı özlüyorum. Düğünleri, tandırda Van balığı yanında ayran aşının bahçelerde eş, dost, komşuyla tatlı sohbetle yenilmesini, arkasından semaverde demlenen yanında gül şerbetine batırılan kırtlama şekeri ile içilen çay keyfini özlüyorum. Kış aylarında kuru üzüm,  kak, ayva ile çay içilmesini, kar ile pekmezi, kavurga yenilmesinin özlemini çekiyorum. Bunlar aklıma gelince güzel memleketimi, dostlarımı tebessümle anıyorum.  Vansesi Gazetemiz aracılığıyla tüm hemşerilerime VanTalya’dan sevgiler, saygılar gönderiyorum. Antalya’da veya başka bir ilde yaşamak Van’dan kopuş değildir. Van varsa biz varız. Gittiğim her yerde, girdiğim her ortamda Vanlı olmanın farkını, değerini, gururunu yaşıyorum. Her zaman şunu diyorum: İyi ki Vanlıyım.” diye konuştu.

“Van’a gezi düşünüyoruz”

Antalyalı kadın siyasetçilerle birlikte yaz aylarında Van’a toplu gezi yapmayı planladıklarını  söyleyen CHP Antalya Konyaaltı Belediye Meclis Üyesi Nazife Meral Demirtaş, kenetler arasında  karşılıklı ziyaretlerin yapılmasında yarar olduğunu dile getirdi.

Vansesi Haber Merkezi

http://vansesigazetesi.com

 

 

 

Hakkında Oktay Aslantaş

Cevaplayın

Mail adresi yayınlanmayacaktır.Gerekli alanlar işaretlenmişlerdir *

*

Yukarı ilerleyin